Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 23 Ocak 2017

1- Cumhurbaşkanı Erdogan Tanzanya'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi törenle karşılanacağı Tanzanya'da Cumhurbaşkanı John Pombe Joseph Magufuli ile baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek, Türkiye ile Tanzanya arasında yapılacak anlaşmaların imza töreninin ardından Magufuli ile basın toplantısı düzenleyecek.

- Tanzanya Cumhurbaşkanı Magufuli ile Türkiye-Tanzanya İş Forumu'na katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Magufuli'nin onuruna vereceği akşam yemeğine iştirak edecek.

(Darüsselam)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek.

(Ankara/11.00)

3- Astana'da Suriye toplantısı başlıyor

- Suriye kriziyle ilgili rejim ve muhalefet temsilcilerinin yanı sıra Türkiye, Rusya, İran, ABD ve BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın katılımıyla Kazakistan’da düzenlenen toplantının ilk günü takip ediliyor.

(Astana)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Green Park Otel'de, "Akılcı Antibiyotik Kullanımı Lansman Toplantısı"na katılacak.

(Ankara/09.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2017 yılı ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yunanistan Yüksek Mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerin Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğine ilişkin kararını açıklayacak.

(Atina)

2- Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

AA