Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de iyi gelen kurumsal karların ülke ekonomisinin iyiye gittiğini göstermesiyle Asya'da gelişen ülke Borsaları yükseldi, yerel para birimleri ise değer kaybetti.

Güney Kore wonu ve 10 yıllık hazine tahvilleri düşerken Kospi endeksi yükseldi. Ülke 4. çeyrekte %0.4 ile bir yıldan fazla sürenin en yavaş büyümesini kaydetti.

Çin'de onshore yuan bir haftanın en büyük düşüşünü kaydetti. 10 yıllık tahviller düştü. Şanghay borsası ise 3 günlük ralli sonrası hafif değişti.

Malezya'da gösterge endes üçüncü günde de yükselirken para birimi ringit 3 günlük yükselişi sonlandırdı. Endonezya'da borsa ikinci günde de yükseldi. Para birimi rupi bu hafta ilk kez değer kaybetti. Filipinler'de borsalar yükselirken peso değer kaybetti. Tayvan doları dördüncü günde de yükseldi. Ülke ekonomisi 4. çeyrekte yıllık %2.5 büyüdü. Beklenti %2.8 büyümeydi. 

DBS yolladığı bir notta  dolarda bu ayki aşağı yönlü düzeltmenin ivme kaybediyor olabileceğini söyledi, Commonwealth Bank of Australia ise bu hafta daha zayıf dolar beklediklerini ancak gelecek Fed toplantısında şahin açıklamalar olması durumunda doların güçlenmeye devam edeceğini öngördü.