Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün kademeli düşüşle 3.7710'ya kadar gerileyen Dolar/TL yeni güne hafif yükselişle başladı.

Dolar, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılır seviyenin altına çekmesiyle haftaya TL karşısında yükselişle başlamış, 3.88'e kadar yaklaşmasının ardından kademeli olarak düşerek 3.77'ye kadar gerilemişti. TL böylece gelişen ülke para birimleri arasında en iyi performansı kaydetmişti.

Uzmanlar Fitch'in kararının önceden fiyatlanması nedeniyle kurda sert dalgalanma olmadığını belirtiyor.

Bugün yurtiçinde dış ticaret verisi ve enflasyon raporu izlenecek. Yurtdışında Euro Bölgesi öncü enflasyon verisi ile GSYH verisi açıklanacak.

Yarınki Fed faiz kararı ise piyasalar açısından önem teşkil ediyor. 2017’de 3 faiz artırımı beklediğini açıklayan Fed'in yol haritasına dair vereceği mesajlar önemli olacak.  Ak Yatırım yolladığı bir notta Fed'in karar metninde yeni ve şahinvari bir açıklama beklemediklerini belirterek "Bu nedenle kararın dolar hafif negatif, gelişmekte olan ülke hisse senetleri ve altın başta olmak üzere emtia pozitif etki yapmasını bekliyoruz. Piyasa fiyatlamalarına bakıldığında 3 faiz artırımı bekleyen FED’e karşılık piyasa oyuncuları 2 faiz artırımı bekliyor." değerlendirmesini yaptı.