Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 7 Şubat 2017

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu'yu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmaların imza törenine katılacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve Wirtu onuruna resmi akşam yemeği verecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektubu sunacak Suudi Arabistan Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'yi kabul edecek, TOBB Ekonomi Şurası'na katılacak.

(Ankara/16.30-19.00 / 11.00/12.30)

2- TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile bir araya gelecek.

(TBMM/12.00)

3- Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Ekonomi Şurası'na katılacak, Çankaya Köşkü'nde Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile görüşecek, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

(Ankara/12.30/14.00/17.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem için TBMM'de düzenlenecek cenaze törenine katılacak, Meclis'teki makamında Almanya-Türkiye Dostluk Grubu ile görüşecek.

(TBMM/11.00/18.30)

5- AK Parti, CHP, HDP ve MHP'nin grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile bazı kanun ve KHK'larda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı görüşülecek.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantısı"nın kapanış konuşmasını yapacak ve imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, 2016'ya ilişkin hayvansal üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 14 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İsrail temasları kapsamında mevkidaşı Yariv Levin ile Tel Aviv'de bir araya gelecek ve ardından 23. Akdeniz Turizm Fuarı Resmi Açılış Töreni'ne katılacak. Avcı, Tel Aviv Türk Kültür Merkezi'nin ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Tel Aviv)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Fransa’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ile Elysee Sarayı'nda görüşecek.

(Paris)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA