Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Şubat 2017

1- Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da, AK Parti Ana Kademe İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

- Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al-Sarraj'ı resmi törenle karşılayacak ve Al-Sarraj ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Edel Bin Ahmed Al-Jubeir'i kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.30/14.30/18.00)

2- TBMM Başkanı Vekili Ahmet Aydın, Alman Federal Meclisi Almanya-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering başkanlığındaki heyeti kabul edecek.

(TBMM/17.00)

3- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/12.00)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Büyükanne Projesi Protokolü" imza törenine iştirak etti.

(Ankara/11.00)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Erciyes AŞ'yi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Atatürk Spor Kompleksi, Erciyes Kış Sporları Merkezi, Erciyes Kamp Eğitim Tesisleri'nde inceleme yapacak, İl Spor ve Gençlik Tesisleri'nde brifing alacak, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk AŞ'nin 90. yıl yemeğine katılacak.

(Kayseri/10.30-19.00)

3- TBMM Genel Kurulunda TSK deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair tezkere görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üniversitelerdeki Eğitim, Bilim ve Teknoloji Odaklı Strateji ve Politikaları Değerlendirme Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dünya Bankası'nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için BOTAŞ'a vereceği kredi anlaşmasının imza törenine katılacak.

(Ankara/ 14.00)

3- TÜİK, geçen yıla ilişkin sanayi üretim endeksi ile perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Türkiye temasları kapsamında Ankara Üniversitesi'ni ziyaret edecek. Wirtu'ya, "Ankara Üniversitesi Dostluk Payesi" unvanı verilecek.

(Ankara/10.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Yasir Arafat'ın kabri ve müzesi ile Filistin'in milli şairi Mahmud Derviş'in kabri ve müzesini ziyaret edecek.

Filistin Kültür Bakanı Ehab Bessaiso ve Filistin Turizm Bakanı Rula Maya ile görüşecek olan Avcı, TİKA Filistin Temsilciliği ziyaret edecek olan Avcı, Türkiye Dostluk ve Mezunlar Derneği üyeleriyle toplantı yapacak ve ardından Doğu Kudüs'e geçerek Harem-i Şerif'i (Mescid-i Aksa) ziyaret edecek.

(Ramallah/Doğu Küdüs)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Riyad'da Suudi yetkililerle bir araya gelecek.

(Riyad)

4- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA