Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 16 Şubat 2017

1- Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Kongre Merkezi'nde Dünya Turizm Forumu'nun açılış törenine katılacak, Malta'nın başkenti Valletta'ya hareket edecek.

(İstanbul/10.00/Ankara/22.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde Girişimci İş Adamları Vakfı 5. Girişimcilik Ödülleri Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/19.00)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı üçüncü oturumuna, NATO Gürcistan Komisyonu Savunma Bakanları Toplantısı'na ve DEAŞ'a karşı Uluslararası Koalisyon toplantısına katılacak.

(Brüksel)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenlerinin ardından ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

(Hatay/09.00-14.30/Osmaniye/15.30-18.30)

4- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, JW Marriott Otel'de Otomotiv Sanayicileri Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haberleşme Genel Müdürlüğü ile Turkcell arasında Evrensel Hizmet Fonu kapsamında gerçekleştirilecek "Kırsal Yerleşim Yerlerindeki 2G Hizmetlerinin 4.5G'ye Yükseltilmesi Sözleşmesi İmza Töreni"ne katılacak.

(Ankara/14.00)

3- TÜİK, 2015 yılına ait girişimlerde mesleki eğitim istatistikleri sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek, ikili görüşmelerde bulunacak.

(Bonn)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis Kıbrıs'ta devam eden müzakereler kapsamında ara bölgede görüşecek.

(Lefkoşa)

3- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Mısır'da temaslarda bulunacak.

(Kahire)

4- Kazakistan’da Suriye'de ateşkesin sağlanması amacıyla Türkiye, Rusya, İran ile Suriye rejimi ve muhaliflerin katılımıyla toplantı yapılacak.

(Astana)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

AA