Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu ay faiz artıracağına dair beklentilerin artması Asya para birimlerinin düşüşüne neden oluyor. Düşüşe Güney Kore wonu öncülük ediyor. OANDA'da üst düzey trader olan Stephen Innes "Fed'in bu ay faiz artıracağı beklentisi bölgeye yönelik algıyı olumsuz hale getirecek" dedi.

Güney Kore wonu 9 Ocak'tan beri en büyük düşüşü kaydetti, 10 yıllık tahvil faizleri 6 baz puan yükselirken Kospi endeksi de yükseldi. Tayavn doları dün bu yılki en büyük düşüşü kaydetmesinin ardından bugün fazla değişmedi. Tayvan Weighted Endeksi %0.2 yükseldi.

Malezya para birimi ringit Merkez Bankası'nın politika kararı öncesi fazla değişmedi. Bloomberg'in anketine göre Merkez Bankası gecelik politik faizini değiştirmeyerek %3'te tutacak.

Tayland bahtı yabancı yatırımcıların ülke tahvil ve hisse senedi piyasalarını satmasıyla 3. günde geriledi. Yabancı fonlar dün net 5.8 milyar bahtlık (166 milyon dolar) tahvil sattı. Bu 18 Kasım'dan beri görülen en büyük çıkış oldu. Hisse senetlerinden ise net 26.9 milyon dolarlık çıkış oldu.