Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in dünü kararının gelişen ülke varlıklarına fon akışını desteklemesi Borsa, tahvil ve kurların yükselmesinde etkili oldu. Bank of Singapore kur stratejisti Sim Moh Siong, "Hint rupisi ve Endonezya rupisi gibi yüksek getirili kurlara daha fazla akış olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Çin'de onshore yuan yükselirken 10 yıllık tahviller 5. günde de arttı. Hang Seng endeksi yükselirken Şanghay borsası Aralık'tan beri en yüksek gün içi seviyeyi gördü.

Güney Kore wonu yükselilşe öncülük etti ve gelişen ülke paraları arasında en iyi performansı kaydetti. 10 yıllık tahviller yükselirken Kospi endeksi Nisan 2015'ten beri en yüksek gün içi seviyeye çıktı.

Tayvan doları Mayıs 2016'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. Ülke borsası ve 10 yıllık tahviller de yükseldi.

Endonezya'da Jakarta borsası Nisan 2015'ten beri en yüksek gün içi seviyeye çıkarken 10 yıllık tahviller 4. günde de yükseldi. Tahvil faizleri 8 Kasım'dan beri en düşük seviyeye indi. Rupi ise yükselerek 6 Mart'tan beri en büyük artışa ilerledi.

Filipin pesosu ve borsası yükseldi. Tayland bahtı 3. günde de artarken 10 yıllık hazine tahvilleri ve SET Endeksi de değer kazandı.