Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore wonu ve Hint rupisi bu haftaki yükselişe öncülük etti. Fed'in bu yıl daha fazla faiz artışı yapma sinyali vermemesi bu yükselişte etkili oldu. Tahviller de ralli yaparken hisse senedi piyasaları 8 aydaki en büyük haftalık kazanca ilerledi.

Çin'de offshore yuan 3 Şubat'tan beri haftalık bazda en büyük artışa ilerlerken onshore yuan 4 haftadaki ilk artışa hazırlandı. 10 yıllık tahvil faizleri %3.3'te kaldı.

Hang Seng Endeksi bugün %0.3, haftalık bazda %4.8 değerlendi. Şanghay Borsası bugün %0.1, bu hafta %1.7 yükseldi.

Güney Kore wonu Temmuz'dan beri en büyük haftalık artışa ilerlerken Kospi endeksi de yükseldi. Ülkede 10 yıllık tahvil faizleri ise bu hafta 13 baz puan düşerek %2.19 oldu.

Tayvan doları Şubat 2012'den beri en büyük haftalık yükselişe hazırlanırken borsa Eylül'den beri en büyük haftalık kazanca ilerledi. 10 yıllık tahvil faizleri bugün 2 baz puan arttı. Ülkede yabancı yatırımcılar hisse senedi piyasasından dün net 411 milyon dolarlık çıkış yaptı. Böylece haftalık çıkış 911 milyon dolara ulaştı.

Endonezya rupisi 3. günde de yükselerek Ocak sonundan beri en büyük haftalık yükselişe ilerledi. 10 yıllık tahvil faizi bu hafta 23 baz puan düşerek %7.29 oldu.

Jakarta Bileşik Endeksi rekor seviyeye yükseldi ve bu yılki en büyük haftalık artışa ilerledi. Ülke Merkez Bankası dün faiz oranını değiştirmeyerek %4.75'te tuttu.

Malezya ringiti 4 haftadaki en iyi artışa ilerledi, Kuala Lumpur Bileşik Endeksi 6 Haziran'dan eeri en iyi haftalık artışa hazırlandı.

Tayland bahtı bu ay ilk haftalık artışı gerçekleştirirken SET Endeksi 27 Ocak'tan beri en iyi haftalık performansı kaydetti. Küresel yatırımcılar bu hafta düne kadar ülkeden net 2.7 milyar baht (77 milyon dolar) tahvil, 157 milyon dolarlık hisse senedi sattı.