Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore para birimi won yılın en uzun süreli kaybına ilerlerken çoğu Asya para birimi yatay seyir izledi.  Singapur'daki SEB'de strateji müdürü olan Sean Yokota Kuzey Kore ile gerilime atıf yaparak "Jeopolitik riskler nedeniyle dolar yeniden yükselecek, won da en büyük darbeyi alacak" dedi.

Won dolara karşı 6. günde de düşerek 1,149.63 ile 15 Mart'tan beri en düşük seviyeye indi. Ülkede Kospi endeksi 6. günde değer kaybetti. 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan düşerek %2.235 oldu. Güney Kore Devlet Başkan Vekili Hwang Kyo-ahn nükleer tehdide karşı ordu ve diplomatik yetkililerin Kuzey Kore'yi daha güçlü biçimde takip etmelerini istedi.

Çin'de onshore ve offshore yuan fazla değişmezken Hang Seng Endeksi finans hisseleri öncülüğünde 27 Mart'tan beri en büyük düşüşe ilerledi. Şanghay Borsası 2. günde de düştü. 10 yıllık tahvil faizi ise 2 baz puan artarak %3.33 oldu.

Tayvan'da borsa ve 10 yıllık tahvil faizleri gerilerken para birimi dolar yatay seyretti. Tayland bahtı 56 günlük kayıp sonrası yatay seyretti. SET Endeksi yükseldi, 10 yıllık tahvil faizi 1 baz puan düşerek %2.68 oldu. Endonezya rupisi 2 günlük yükseliş sonrası yabancıların 8 günde ilk kez ülke tahvilleri satmasının ardından yatay seyretti. Jakarta borsası yükseldi.

Malezya ringiti yatay seyrederken 10 yıllık tahvil faizi düştü. Ülkede sanayi üretimi Şubat'ta yıllık %4.7 ile beklentinin altında arttı.

Filipin pesosu 2 günlük rallinin ardından yatay seyretti, borsası 3. günde de yükseldi.