Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

UBS 16 Nisan'daki referandumdan 'evet' çıkması durumunda Türk Lirası'nın %2-%3 daha değer kazanacağını söyledi.

UBS analistleri Gyorgy Kovacs, Manik Narain, Cihan Saraoglu ve Geoff Dennis, referandum sonrası piyasa beklentilerini paylaştı. Buna göre referandumdan 'evet' çıkması büyük oranda fiyatlandı ve bu sonuç sadece 'kısa vadeli' bir ralliye neden olabilir.

TL'nin yıl başından bu yana en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi olduğu, carry trader'in de yaklaşık 350 baz puanla EM'lerdeki en yüksek seviyede olduğu belirtilerek "Evet çıkarsa Türk Lirası %2-%3 daha değer kazanabilir. Uzun vadede ise düşük reel faizler, cari dengede olası kötüleşme, ve sermaye hesapları finansman yapısındaki güçsüzlük Türk Lirası'nda, hisse senetlerinde ve tahvillerde temkinli olmamıza neden oluyor." ifadelerine yer verildi.

Orta vadede oluşacak yeni politikaların performansın ana belirleyicisi olacağı belirtilen raporda "Evet çıktığı varsayılırsa piyasalar ekonomik reformlara öncelik verilmesini ve erken seçimden kaçınılmasını isteyecektir." dendi.

HAYIR ÇIKARSA..

Hayır çıkmasının piyasaya olası etkisini değerlendiren kurum "Hayır çıkması daha büyük belirsizliğe neden olacak, Türk Lirası ve diğer varlık sınıfları üzerinde baskıya neden olacaktır. Bu durum daha fazla parasal sıkılaşma ve büyümede aşağı yönlü risklere yol açacaktır." ifadelerini kullandı.