Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wells Fargo & Co.'nun ilk çeyrekte geliri, sahibi olduğu sorunlu bir yerel banka ve harcamalardaki artıştan dolayı analistlerin tahminlerinin gerisinde kaldı.

San Francisco merkezli bankanın hisse senetleri, ilk işlemlerde, mortgage bankacılığı gelirinin yüzde 23 düşerek abalistlerin tahmininden daha kötü çıkmasının ardından değer kaybetti. Kredilere uyguladığı ve tasarruf sahiplerine ödediği faizler arasındaki fark olan net faiz marjı, üç ay önceye göre değişmeyerek 2.87 yüzde puanı seviyesinde kaldı.

Banka CFO'su John Shrewsberry, açıklamasında, "Harcamalar, temel olarak personel ile ilgili harcamaların ilk çeyrekte yükselmesi ile birlikte, önceki çeyreğe göre arttı," dedi ve "Kredi sonuçları, düşük zarar yazma ve taahhuk edilmemiş kredilerden dolayı iyileşti ve düşük vergi harcamalarından faydalandık" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'nin konut kredisi konusunda en büyük bankası olan Wells fargo, artan faizin refinansman için müşteri talebini zayıflatmasından dolayı mortgage bankacılığı işinde yavaşlama ile karşı karşıya kaldı.

Bankanın ilk çeyrekte net karı ve hisse başına karı geçen yılın aynı dönemine göre fazla değişmeyerek sırasıyla 5.46 milyar dolar ve 1 doalrda kaldı. Bloomberg'in anketine katılan 27 analistin tahminlerinin ortalamasına göre düzeltilmiş hisse başı karın 97 sent seviyesinde çıkması bekleniyordu. Gelir yüzde 0.9 düşüşle 22 milyar dolara indi ve 22.3 milyar dolar olan analistlerin tahmininin altında kaldı. Mortgage gelirleri geçen yılı aynı dönemine göre düşerek 1.23 milyar dolara geriledi ve Bloomberg'in anketine katılan 4 analistin tamin ortalaması olan 1.25 milyar doların altında kaldı.