Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland bahtı fon girişleriyle yükselirken hazine tahvilleri de yükseldi. Bölgesel hisse senetlerinden oluşan endeks ABD Borsalarındaki düşüşü takip ederek 4. günde de düştü. 

Tokyo'daki SBI Securities'de sabit getirili Menkul Kıymetler Müdürü olan Tsutomu Soma Kore yarımadasına dair jeopolitik gerilimde en kötünün geride kaldığını ancak hala belirsizlik olduğunu, bunun da bölgedeki para birimleri için baskı unsuru olduğunu bildirdi. Soma, Asya para birimlerinin Kore gerilimi ve Fransa seçimlerinin sonlanmasıyla yukarı yönlü hareket edebileceğini belirtti.

Çin'de onshore yuan MB'nin yuan referans faizini 4 günde ilk kez artırmasıyla yatay seyretti 10 yıllık tahviller geriledi. Şanghay borsası 4. günde de düşerken Hang Seng Endeksi 7 Şubattan beri en düşük kapanışa ilerledi.

Güney Kore wonu değişmezken 10 yıllık tahviller yükseldi, Kospi endeksi ise geriledi.

Tayvan'da 10 yıllık tahviller yükselirken dolar fazla değişmedi. Tayvan borsası düştü. Tayland'da para birimi baht ve 10 yılık tahviller değerlenirken SET Endeksi 3. günde de düştü. Küresel yatırımcılar dün 3.3 milyar bahtlık tahvil aldı, bu 5 Nisan'dan beri ilk günlük giriş oldu.

Malezya ringiti 5 ayın zirvesine çıkarken 10 yıllık tahviller ve FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi düştü. Filipin pesosu ve borsası geriledi.

Endonezya piyasalarında ise bugün valilik seçimi nedeniyle piyasalarda işlem yapılmadı.