KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Euro bölgesi enflasyonunun Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik politikasına daha az bağımlı hale geldiğini belirtti. Coeure, aynı zamanda, politika yapıcılarının tahvil alımı programından çıkışa doğru yavaş bir şekilde ilerlediklerini onayladı.

Bloomberg TV'ye verdiği röportajda Coeure, "Tahminleri dikkatli bir şekilde incelerseniz, enflasyonun, para politikası tedbirlerine daha az bağımlı olduğunu, ancak tahvil alımlarını azaltmaya başlamak için henüz yeterli olmadığını görürsünüz" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu, geçtiğimiz hafta ekonomik büyümeye yönelik risklerin dengeli olduğuna karar verdi. Aynı zamanda, faiz oranlarının düşürülmesinin daha fazla beklenmediği belirtildi. Bütün bunlar 2.3 trilyon euro değerindeki (2.6 trilyon dolar) tahvil alımı programına biraz daha yaklaşıldığını işaret etse de, yetkililer programa nasıl başlayacakları hakkında konuşmadı. Mario Draghi ise altta yatan hafif fiyat baskılarının teşvik politikasının gerekli kalmaya devam ettiği anlamına gelebileceğini vurguladı.   

Advertisement