Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg teknik analisti Sejul Gokal, Dolar/TL 'nin, Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi, 3.4781'deki uzun vadeli hareketli ortalama seviyesi civarında olduğunu kaydetti ve iyi teknik destek ve pozitif ivme sapmasının, yönsel risklerin yukarı eğilimli hale getirdiğini belirtti.

Dolar/TL kuru TSİ 13:10'da 3.5069 seviyesinde seyrediyordu.

Gokal'ın teknik analizinde öne çıkan noktalar şöyle;

*Kur Çarşamba günü Eylül ayından bu yana ilk kez uzun vadeli ortalamasını test etti; yukarı yönlü eğim, yönsel dalganın yukarı yönlü sürdüğünü hatırlatan bir unsur.

*Ocak ayından bu yana uzun konsolidasyon/düzeltme süreci, denge fiyatlarına dönüş ortamında, uzun makro ilgiyi tekrar gündeme getirebilir.

*Haftalık ivme, MACD göstergesi sıfır seviyesine yakınken, günlük ivmenin spot ile yukarı sapma göstermesi ile nötr durumda. Güçlü destek tabanına karşı bu gibi günlük ivme konfigürasyonu, kısa ve orta vadeli katılımcılar için cazip giriş fırsatları getirebilir.

*Hedefler; 55 günlük hareketli ortalama seviyesi ve 30 Mayıs zirvesi olan 3.59 ve ardından 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 3.6297. Ara direnç 3.56'da.

*Risk faktörü: 200 günlük hareketli ortalamanın altında günlük bazda kapanış ve teyit olarak haftalık bazda (eğer haftalık bazda baklıyorsa 40 haftalık hareketli ortalama) kapanış; seviye 3.49'da.