Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:46'da güncellendi)

ABD hisse senetleri ve tahvilleri Cuma günü ralli yaptılar. S&P 500 Endeksi, ABD'de açıklanan enflasyon verisinin Fed'in beklentisinin aşağısında kalmasıyla, yeni bir gün içi rekora ulaştı. 

ABD Hazine tahvilleri, Fed Başkanı Yellen'in aşamalı bir sıkılaşma politikasından yana olduğunu açıklamasıyla, üç haftadan bu yana ilk kez, haftalık kazancına yöneldi. Almanya devlet tahvilleri, dört günden bu yana ilk kez yükseldi. Petrol ve altın yükseldi. 

Dolar endeksi, beşinci gününde de düşüşünü sürdürerek, iki ayın en uzun kayıp serisini gerçekleştirmiş oldu. S&P 500 Endeks vadelileri, Perşembe günü finansal hisselerin kazançlara öncülük etmesinden sonra, yatay seyretti. JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup'un, açıklanan bilançoları beklentilere yakın bir seviyede seyretti.   

ABD'de enflasyon Haziran ayında değişim göstermedi. ABD'de ülke ekonomisinin yüzde 12'sini oluşturan sanayi üretimi Haziran'da yüzde 0.4 arttı. Ülkede, perakende satışlar yüzde 0.2 azalarak gerilemesini ikinci ayında da sürdürdü ve tüketicilerin ABD ekonomisine mütevazı bir katkı sağladığını gösterdi. 

Hisse Senetleri 

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 15:07'de yüzde 0.5 yükselerek tüm zamanların rekor seviyesi olan 2,459.36'ya geldi.

*Dow Jones Sanayi Endeksi, yüzde 0.4 yükseldi. Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 0.7 yükseldi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. 

Para Birimleri ve Tahviller

*Bloomberg Dolar Endeksi, yüzde 0.7 düştü ve Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine yakın seyretti. 

*Sterlin, dolar karşısında yüzde 1.2 değer kazanıp, 1.3089 seviyesine geldi. Euro, yüzde 0.6 değer kazanıp 1.1466 dolar seviyesinden işlem gördü. 

*ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, üç baz puan düşerek yüzde 2.32 seviyesine geldi. Almanya devlet tahvillerinin faizi, bir baz puandan daha az düştü. Fransa devlet tahvillerinin faizi, iki baz puan geriledi. 

Emtia

*Batı Teksas Petrolü(WTI), yüzde 1.1 yükselerek varil başına 46.57 dolardan işlem gördü.

*Altın, yüzde 0.9 değer kazandı ve ons başına 1,228.60 dolardan işlem gördü. 

(22:46'da güncellendi)