Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Temmuz'da tarım dıiı istihdam ve ortalama saatlik ücretler verileri beklentilerden güçlü geldi.

TEB  Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Aşçıoğlu Bloomberg HT'ye "Yıl sonuna kadar gelecek verilerde Fed'in faiz artırımını engelleyecek bir gelişme beklemiyorum. ABD'de işler hala iyi gidiyor" şeklinde yorum yaptı.

"DOLARIN DÜŞÜŞÜ TERSİNE ÇEVRİLEBİLİR"

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy dolardaki düşüşün tersine çevrilebileceğine dikkat çekiyor. Aksoy "Tarım-dışı istihdam ve ücret enflasyonunun beklentinin üzerinde açıklanması son haftalarda hızla değer kaybeden dolarda düşüşü kısa bir süre de olsa tersine çevirebilir. Tabi bu konuda Trump’ın seçim kampanyası döneminde Rusya ile olduğu öne sürülen ilişkilere dair soruşturmanın seyri de etkili olacak." değerlendirmesini yaptı.

Ak Yatırım ise yolladığı notta "Enflasyonda geçtiğimiz aya göre toparlanma ve istihdam verisinde önceki ayın yukarı yönde revize edilmesi dolar pozitif, hisse senetleri hafif negatif olarak değerlendirilebilir. Ancak 20 Eylül tarihli Fed toplantısı öncesinde yayımlanacak Ağustos ayı tarım dışı istihdam verisi görülmeden Fed faiz artırımları hızlanacak demek doğru olmayabilir." yorumunu yaptı.