Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Turkish Yatırım Araştırma Bölüm Başkanı Baki Atılal Bloomberg HT'deki Sabah Raporu programına konuk oldu.

Atılal Fed'in dün 2017 yılı için 1, 2018 için 3 faiz artış beklentisini değiştirmeme kararının piyasalar tarafından çok inandırıcı bulunmadığını, bu nedenle de sert satış olmadığını kaydetti.

Fed'in açıklamalarının piyasalarda çok sert etki yaratmadığını ifade eden Atılal "Bilançoyu küçülteceğini zaten biliyorduk. 2 ABD endeksi yükselişle kapandı. Olumsuz algı olsa neden artı kapansın? Fed'in iş gücüne atıfta bulunması ve katılım oranının yaşlanmadan dolayı bu seviyelerde olduğunu belirtmesi dikkat çekiciydi." diye konuştu.

Atılal "Bu yıl 1, gelecek yıl 3 faiz artışı piyasanın beklediği birşey değildi. Ama piyasa buna net olarak inanmadı çünkü net inanmış olsa çok daha sert satışla karşılaşırdık" değerlendirmesini yaptı.   

Uzman sözlerine şöyle devam etti; "Fed çekirdek enflasyon tahminlerini düşürdü yine de faiz artıracağını söyledi, o bir soru işareti ve piyasayı terste yakalayan kısım bu oldu..2018 faiz tarafında sıkıntılı geçecek, bu durum bizim Merkez Bankamızı zorlayacak gibi görünüyor."