Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 27 Eylül 2017

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı kabul edecek.

- Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güvenlik Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/11.00/13.00/17.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların bulunduğu kampları ziyaret edecek, yapılan yardım çalışmalarını inceleyecek.

(Cox's Bazar)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 3. OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Zirvesi'ne katılacak.

- Yılmaz, OSBÜK Yönetim Kurulu, oda ve Borsa başkanları ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kuruluş temsilcileriyle görüşecek.

(Sivas/09.30/13.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarıeroğlu, İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği İyileştirme Projesi kapanış konferansına katılacak.

(Ankara/09.30)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi Projesi açılış konferansına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018-2020 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı açıklayacak.

- Toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da katılacak.

(Ankara/13.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Finans Zirvesi ve İhracatın Gizli Yıldızları Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(İstanbul/14.00/20.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, YASED Kozmetik Sektörü Temsilcileri Toplantısı ile Fikri ve Sınai Mülkiyet Haklarının Gümrüklerde Korunması Projesi'nin kapanış törenine katılacak.

(İstanbul/17.30/19.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolu İdaresi Başkanı Cavit Gurbanov, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Giorgi Gakharia ile Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda test sürüşü yapacak.

(Tiflis)

5- TÜİK, 2014-2016'ya ilişkin hayat tablolarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İspanya’da Elcano Royal Institute’de “Gelecek: Avrupa ve Türkiye-AB İlişkileri” başlıklı konuşma yapacak, İspanyol gazetecilerle bir araya gelecek.

(Madrid)

2- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun sonuçları ve yansımaları izleniyor.

(Erbil)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

AA