Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Meksa Portföy Genel Müdürü Mehmet Taylan Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu. Taylan son çeyrekte piyasaların çalkantılı olabileceğini belirtti.

Taylan "Dünya piyasalarına baktığımızda, ABD rekorda, VIX Endeksi hala 10'lar seviyesinde..Risklerin gözardı edildiği bir dönemdeyiz ancak olumlu havanın sona ereceği bir döneme girdik. Bence yılın son çeyreği her yerde çalkantılı olacak" diye konuştu.

Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları sonrası Aralık'ta enflasyon verisi kötü gelmezse bir faiz artırımı daha olacağını belirten Taylan "Ben bir kriz beklemiyorum ama piyasalardaki yüksek fiyatlamaların düzelmesi lazım." dedi.

Sepet olarak bakınca TL'de yıl başından beri %6.5 civarında değer kaybı olduğunu belirten Taylan Dolar/TL 'deki son hareketin paritedeki düzeltmeye bağlı bir hareket olduğunu kaydetti.

"DOLARDA 3.60'LAR GÖRÜLEBİLİR"

Ekonomist Haluk Bürümcekçi ise riskin yukarı yönlü olduğunu belirterek "Öncesinde yabancı girişlerinin artmasıyla aşağı yönlü baskılanma devam etti...Fakat bu pozisyon artışı devam edemez. Dış koşullarda da Fed'le beraber sıkılaşma sinyalleri geliyor. Her türlü varlıkta iyi performans gösterildi, bunun karını almak için iyi bir ortam olduğunu düşünüyordum. Dolayısıyla kısa vadeyi yukarı yönlü görüyorum. Paritenin de önemli desteği aşağı yönlü kırması biraz daha düşeceğini düşündürüyor.  Böyle bakınca Dolar/TL'nin kısa vadede 3.60-3.65 civarına gelebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.