Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, Fed'in başkanlık koltuğu için seçim sürecinin son aşamada olduğunun sinyalini verdi. Trump, Cuma günü basın mansuplarıyla gerçekleştirdiği mülakatta dört aday ile görüştüğünü ve iki ile üç hafta içerisinde seçim yapmayı planladığını açıkladı.

Trump, mevcut başkan Janet Yellen'ın Şubat ayında görev süresi dolduğu zaman ikinci döneme devam edebileceği ihtimalini elemedi. Buna karşın alternatif adayları değerlendireceğini açık bir şekilde ifade etti.

Adaylar arasında ABD Başkanı'nın arkadaşı işadamı Ronald Lauder'ın damadı, eski Fed guvernörü Kevin Warsh da bulunuyor. Söz konusu görev için lobi faaliyetinde bulunan Walsh, Perşembe günü Trump ile görüştü.

Trump, gazetecilere “Fed Başkanlığı için dört görüşmemiz oldu. Gelecek iki ya da üç hafta içerisinde karar vereceğin”şeklinde açıklamada bulundu.

Trump'ın kısa listesinde değerlendirmeye alınan diğer adaylar arasında Beyaz Saray'ın üst düzey isimlerinden eski Goldman Sachs yöneticisi Gary Cohn ve mevcut Fed guvernörnerinden Jerome Powell bulunuyor.

FT