Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

(Güncellendi 13:48)

ABD'nin Las Vegas kentinde yapılan Route 91 isimli müzik festivaline silahlı saldırı düzenlendi.

Las Vegas Şerifi, saldırıda 50'den fazla kişinin öldüğü, 200'den fazla kişi yaralandığını ancak net rakamların henüz bilinmediğini bildirdi. Yaralananlardan 14'ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Las Vegas'taki saldırıyı 64 yaşındaki Stephen Paddock'un gerçekleştirdiği açıklandı.

Saldırganın yanında yer alan Marilou Danley adlı kadın da aranıyor.

Las Vegas Şerifi, olayı gerçekleştiren saldırganın herhangi bir terör örgütüne bağlı olmadığını düşündüğünü açıkladı.

Las Vegas Polis Departmanı yaptığı açıklamada, şu anda başka bir saldırgan olduğunu düşünmediklerini söyledi. Ancak saldırganın adına kayıtlı iki aracın plakaları ve markaları medyaya duyuruldu ve bu araçların arandığı ifade edildi.

Las Vegas Şerifi ayrıca daha önce saldırganla birlikte seyahat eden bir kadının arandığını belirtti.

Saldırının ağır silahlar kullanılarak yapıldığı ifade edildi. Bölgeye SWAT ekipleri sevk edilirken, saldırganın olay yerinden kaçtığı bildirildi. Las Vegas polisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. 

Polisten yapılan açıklamada, konser alanında 40 bin kişi bulunduğu ve konser alanını gören bir otelin 32. katından kalabalığın üzerine ateş açıldığı belirtildi. Las Vegas'ı kana bulayan saldırganın saldırıyı düzenlediği 32. katta öldürüldüğü bildirildi.

Polis insanlara olay yerinden uzak durma çağrısı yaptı. Polisten yapılan açıklamada, operasyonda görev yapan polislerin güvenliği için sosyal medyadan canlı yayın yapılmaması istendi. Olayın ardından bölgedeki havaalanının da kapatıldığı ifade edildi.