Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefinin altında kalması ve hedefe doğru hızlı bir geri dönüş içinde olmaması birlikte, faiz artırımına gitmeye gerek olmadığını tekrarladı.

Bullard, mevcut faiz seviyesinin muhtemelen kısa vadede uygun olmaya devam edeceğini belirtti.

Bullard, Louisville, Kentucky'de yaptığı konuşmada, "2017 yılı boyunca enflasyon verileri aşağı yönde sürpriz yaptı ve ABD enflasyonunun güvenilir bir şekilde hedefe doğru yükseleceği fikri konusunda soru işaretleri doğurdu" dedi.

St. Louis Fed Başkanı, eğer Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) enflasyon hedefine ulaşacaksa, bunun 2018 ya da 2019'da olacağını sözlerine ekledi.

Bullard, "Hazine Enflasyon korumalı Menkul Kıymetler'e dayanan beklenen enflasyon ölçümleri göreceli olarak düşük seyrini sürdürüyor ve anket bazlı ölçümler de son bir yılda geriledi" dedi..

GSYH'nın son dönemde yükselirken, reel GSYH büyümesinin 2018'de 2017 yılının ikinci yarısına göre muhtemelen daha yavaş olacağını söyleyen Bullard, "ABD işsizlik oranı kayda değer bir şekilde daha da düşse bile, bunun enflasyon üzerindeki etkisi muhtemelen düşük olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bullard'ın bu yıl FOMC toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.