Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programına konuk oldu.

Türkiye piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Salar enflasyon dışında bozulan makro ekonomik veri olmadığını, TL'nin negatif ayrışmasında siyasi gelişmelerin etkili olduğunu söyledi.

ABD'deki Zarrab davasının gündemde ağırlığını artırdığını, 4 Aralık'taki davadan sonra berrak bir resim görülmeyeceğini öngören Salar, "davaya ilişkin haber akışı önemli. Ben her geçen gün davanın gündemdeki ağırlığını azaltmasını bekliyorum çünkü sonsuza kadar bir negatifliği ya da pozitifliği fiyatlayamıyorsunuz, piyasanın kendi dinamikleri var" diye konuştu.

Salar "-Devlet iç borçlanma senetleri olsun, özel sektör tahvilleri olsun- TL cinsi varlıkların geleceğe dair önemli yükseliş potansiyeli taşıdığını düşünenlerdenim" dedi.

"MERKEZ BANKASI CİDDİ SIKI POLİTİKAYA GEÇTİ"

Merkez Bankası'nin yazın atması gereken adımları kaçırdığını kaydeden Salar bankanın yıl başından beri ciddi sıkı para politikasına geçtiğini söyledi.
 
MB'nin şu an başka adım atması gereken adımlar da olduğunu ifade eden Salar, bankanın hareket serbestisi olması gerektiğini vurguladı.