Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol ve metal fiyatlarındaki düşüşün genişlemesinin ardından enerji ve maden hisseleri, Asya'daki hisseleri aşağı çekti. Çin hisse senetleri, kayıplarını genişletti. Dolar, ABD vergi reformuna ilişkin belirsizliğe bağlı olarak fazla değişmedi. 

Asya hisselerinde en belirgin düşüş, Çin'de ana kara fonlarının Hong Kong hisselerine olan akışlarının sınırlandırılacağına ilişkin endişelere bağlı oalrak Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerinde gerçekleşti. Yen, Kyodo News'in Kuzey Kore'nin füze denemesinde bulunmaya hazırlandığı haberiyle tetiklenen rallisinin ardından kazançlarını azalttı. Bloomberg Dolar Endeksi, ABD'de vergi reformu tartışmalarının gündeme gelmesiyle aşağı yönde hareket etti. Petrol, iki yılın en yüksek seviyelerinden gerilemesinin ardından ikinci günde de düştü. 

Bir yandan, yatırımcılar, ABD Başkanı Trump'ın potansiyel vergi oylamasının öncesinde Salı günü Senato'daki Cumhuriyetçilerle planlanan görüşmesini bekliyor. Bu hafta ayrıca, Fed Başkanı Janet Yellen'ın pozisyonuna oturmak üzere aday olarak gösterilen Powell'ın onayı gerçekleşecek. Piyasalar, bunun yanında, ABD'de açıklanacak büyüme, enflasyon ve istihdam verilerini bekliyor. 

Emekliye ayrılacak olan New York Fed Başkanı William Dudley ise, ABD ekonomisinin tam istihdama yakın seyrettiğini ve büyümenin trendin üzerinde bir hızda genişlediğini belirtti. 



Piyasalar

*Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 14:26'da yüzde 0.3 düştü ve Nikkei 225 Endeksi, yüzde 0.1 kaybetti.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yatay kapandı.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yüzde 1.5 düşmesiyle yüzde 0.9 geriledi. Büyük ölçekli Çin hisselerinden oluşan CSI 300 Endeksi, yüzde 0.7 kaybetti.

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.1 geriledi. Gösterge endeks, yüzde 0.05'ten daha az geriledi. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 düştü.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1'den daha az düştü. 

*Dolar/yen paritesi, Pazartesi günü yüzde 0.4'lük bir düşüş ile 10 haftanın en düşük seviyesine inmesinin ardından yüzde 0.1 yükseldi ve 111.19'dan işlem gördü.

*Euro, 1.1907 dolarda yatay seyretti.

*Sterlin, 1.3338 dolardan işlem gördü. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvilllerinin faizi, yüzde 2.33'e tutundu. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.5'lik bir düşüşle varil başına 57.81 dolara indi ve kayıplarını genişletti.

*Altın, ons başına 1,294.46 dolarda beş haftadan daha fazla bir sürenin en yüksek seviyesinin civarında seyretti.