Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar/TL , ABD'deki Reza Zarrab davasıyla Salı günü kademeli olarak gerçekleştirdiği yükselişin ardından yeni günde de yukarı yönlü hareketini koruyor. 

Kur, bugün erken saatlerinde 3.9730'ları gördükten sonra bir miktar geri çekildi, ancak kurdaki yukarı yönlü hareket devam ediyor. Dolar/TL, ABD ekonomisinin beklenenden hızlı büyüdüğünü gösteren verinin ardından yükselişe geçti ve TSİ 16:36'da yeniden 3.97 seviyesini aştı. 

 

Yurt içinde dün Zarrab'ın  suçlamayı kabul ettiği ve görülen davada tanık olacağına dair gelişmeler dolar/TL'nin sert yükselişine neden oldu. Kur söz konusu gelişmeyle dün akşam saaterinde 3.93'lerden 3.97'nin üzerine yükseldi.

Öte yandan ABD Senatosu Bütçe Komitesi, Cumhuriyetçilerin vergi tasarısını kabul ederek, Senato Genel Kurulu'na gönderdi. Bu gelişme de doları destekledi.

Kapital FX'ten Enver Erkan ABD’deki davanın merkezindeki isim Reza Zarrab’ın, İran’ın ambargoyu delmesine yardım etmekle suçlanan Mehmet Hakan Atilla aleyhine tanıklık yapacağı haberi ile Türk varlıklarına olan talebin azalacağı endişelerinin piyasa hareketlerine damga vurduğunu söyledi.

"BU ÇEYREKTE EN ÇOK KAYBEDEN TL"

Erkan Lira'nın inceledikleri gelişen ülke paraları arasında bu çeyrekte en çok değer kaybeden para birimi olduğuna dikkat çekerek "3,98 mevcut harekette eşik seviyemiz, burasının aşılması halinde endişeler artabilir ve psikolojik seviye üzeri hedeflenebilir. 3,91 güncel destek seviyemiz ve kurda bu seviye altına düşüş kalıcılık sağlamamıştır." ifadelerini kullandı.