Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gelişen para birimleri, ABD'deki vergi reformunun Senato'dan geçmesine ilişkin ilk heyecanların sona ererek doları baskılamasıyla güçlendi. MSCI EM Asya Endeksi, son beş gün içerisinde dördüncü kez düştü. 

Singapur'da Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Güneydoğu Asya küresel piyasa araştırma müdürü Sook Mei Leong, "Kazançlar, geniş kapsamlı olmayacak" dedi ve "Para birimlerinin bu ay yükselip yükselmeyeceği kesin değil. Yatırımcılar vergi indirimleri sürecini, ABD borç tavanını ve Kuzey Kore'yi izliyor olacak" diye konuştu. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, dikkatlerin vergi planının detaylarına çevrilmesiyle Pazartesi günü elde ettiği kazançların çoğunu sildi. Yen, ikinci günde de düşerken Avustralya Doları ve Yeni Zelanda Doları tırmandı. 

Kore Wonu yükselirken Kospi Endeksi, ikinci günde de yukarı yönde hareket etti.  

Yen, dolar karşısında Pazartesi günü yüzde 0.8 kadar tırmanmasının ardından yüzde 0.1 düştü ve parite, 112.5 seviyesine geldi. New York'ta Shizuoka Bank piyasa uzmanı Tatsuya Koike, "Piyasalar, ABD'de yıl bitiminden önce vergi reformuna ilişkin anlaşmaya varılıp varılmayacağına odaklanacak" şeklinde konuştu.