Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bitcoin Perşembe günü yüzde 14.9 kadar yükselerek 15,000 dolar seviyesinin üzerine çıktı ve bu ayki kazancını yüzde 50'nin üzerine çıkardı. Kripto paranın fiyatı, Bloomberg'in fiyatlamasına göre, 15,242.99 dolara akdar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Avustralya'da hisse senetleri ve türev araçları için en önemli Borsa işletmecisi ASX Ltd., Perşembe günü yaptığı açıklamada, hisse senedi işlemleri için blokzincir kullanmaya başlayacaklarını duyurdu. Blockzincir, Bitcoin ve diğer kriptoparaları mümkün kılan bir yazılım ve eski JPMorgan Chase & Co. çalışanı Blythe Masters tarafından işletilen bir stratup olan Digital Asset Holdings LLC teknolojiyi sağlayacak.

Bitcoin ayrıca, bitcoin ile ödeme yapmak için yeni bir yol sağlayacağını söyleyen Lightning Network'ün başarılı bir denemesinden de destek buldu. Bu teknoloji, alıcıların ve satıcıların özel olarak işlem yapmasını ve ardından faaliyetlerinin kamuya açık ağda yayınlamalarını mümkün kılarak, bazı işlemleri blokzincirden uzaklaştıracak. Bu teknolojinin destekleyicileri, böylelikle bitcoinde yoğunluktan kaynaklanan sorunların azalacağını kaydediyorlar.

Çarşamba günü, bu teknolojinin arkasından üç şirket, Lightning Labs, Blockstream Corp. ve ACINQ, çoklu ödeme konusunda başarılı bir deneme gerçekleştirdi. Lightning Labs'ın başındaki Elizabeth Stark'a göre, böylelikle ilk kez kendi sistemlerinin bitcoin'in asıl blokzinciri üzerinde kullanıldığını belirtti. Stark, bu durumun işletmeler dışında denemenin yolunu açtığını kaydetti.