Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yıl sonuna yaklaşırken hacimlerin düşük olması nedeniyle Dolar/TL bu hafta 3.80-3.85 bandında seyrediyor. Kur son işlem gününe de 3.82 seviyelerinde başladı.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy kurun 3.81'in altına inse de kalıcı olmayabileceğini belirtti. Aksoy yolladığı notta "New York’taki davada dün de jüriden karar çıkmazken değerlendirmenin bugün devam etmesi bekleniyor. Eğer bugün de karar çıkmazsa davaya Noel tatili nedeniyle 3 Ocak’ta devam edilmesi bekleniyor. Riskler nedeniyle, dolar/TL’nin 3.81, 10-yıllık tahvil faizinin %12 seviyesinin altına doğru olası hareketlerde kalıcı olmayabileceğine dair görüşümüzü koruyoruz. Oynaklığın düşmesiyle bir kez daha Türkiye piyasalarında olası negatif haber akışına hızlı piyasa reaksiyonu görülebilecek seviyelere gelmiş görünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Goldman Sachs bir raporunda 12 aylık dönemde dolar/TL'nin 3.90 seviyesine yükselebileceğini öngördü. Deutsche Bank ise Türk Lirası'nda volatil seyrin 2018 boyunca sürebileceğine dikkat çekti.