Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  hafriyat kamyonlarını sıkı takibe alıyor. Hafriyat kamyonlarının karıştığı kazada son 20 ayda 38 kişi hayatını kaybederken, İBB bu kazaların önüne geçmek için hafriyat kamyonlarına araç takip cihazı takarak GPS ile izlemeye alacak. Bu kapsamda 11 bin kamyona araç takip cihazı yerleştirildi. Kurallara uymayanlara ise belirli miktarda ceza kesilecek.

Yaklaşık 13 bin kamyonun bulunduğu İstanbul'da, aşırı hız yapanlara ve güzergâh dışına çıkıp hafriyat döken kamyon sürücülerine, yeni sistemle birlikte anında ceza kesilebilecek.

11 BİN KAMYONA CİHAZ TAKILDI
İBB'nin şehir sınırları içerisinde uygunsuz faaliyet gösteren hafriyat kamyonlarını engellemek amacıyla başlattığı bu çalışma kapsamında bugüne kadar 11 bin kamyona araç takip cihazı yerleştirilerek, hafriyat, moloz ve hazır beton taşıyan kamyonlar takibe hazır hale getirildi.

BİN 200 TL’YE TAKİP
Kamyon sürücüleri DHA’ya konuştu. Sürüceler bin 200 TL karşılığında takılan takip sisteminin uygunsuz hafriyat döken kişileri engelleyeceğini söylediler.

Kamyon şoförleri hafriyat döküm alanlarında uzun süreler bekletildiklerini ve bu durumun işlerini aksattığını, ton başına alınan hafriyat döküm ücretlerinin düşürülmesini istediler.

Sürücüler, "Takip cihazı takılmasından memnunuz. Kaçak dökümleri engelleyeceğini düşünüyoruz. İstanbul için çok iyi oldu. Bizim en büyük sorunumuz, hafriyat dökümü için sıra beklemek. Döküm alanına gelip 5-6 saat beklemek istemeyenler, aracında GPS olsa bile gidip başka yerde kaçak döküm yapıyor. Döküm ücretleri de çok yüksek. Bir aracın dökümü, 150-160 TL tutuyor. Bu parayı verdiğimiz hâlde çok sıra bekliyoruz. Çalışamıyoruz, günlük iki sefer zor geliyoruz " dediler.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ OLMAYAN DÖKÜM SAHASINA GİREMİYOR
Uygulama kapsamında 15 Aralık 2017 itibariyle araç takip sistemine sahip olamayan sürücüler dönüm sahasına giremiyor.