Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da hisse senetleri, Japonya'da piyasalar tatilin ardından yeniden açılırken yukarı yönde hareket etti. Japonya hisseleri, yıla 2006'dan bu yana olan en iyi performansla başladı. ABD'de ise hisseler yeni rekorlarına ulaştı. Yen, Japonya Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını azaltmasına tepki olarak yükseldi. 

Japonya'da hisseler, Japonya Merkez Bankası'nın kararıyla birlikte yenin yükselişe geçmesinin ardından kazançlarını azalttı. Birkaç analist, bankanın bu yıl içerisinde teşvik programında değişiklik yapmasını beklerken, başkan Kuroda, yakın gelecekte herhangi bir değişiklik yapılmayacağının tekrar tekrar altını çizdi. 

 Sydney'den Hong Kong'a, hisseler hafifçe yükseldi. S&P 500 Endeksi, yeni kırdığı kapanış rekorundan ilerledi. Samsung'un kar açıklamasının ardından gerçekleştirdiği düşüş, Güney Kore'de hisse senedi endeksine baskı yaptı. Bu hafta kar açıklamasında bulunacak şirketler arasında JPMorgan ve Wells Fargo da yer alıyor. Doların 2017'deki zayıflığı, Samsung'un karını olumsuz etkilediği gibi bu şirketlere de yansımış olabilir. 

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın 10 yıldan daha uzun vadeli tahvil alımlarını geçtiğimiz aya kıyasla 10 milyar yen (88 milyon dolar) kadar azaltmasının ardından dolar karşısında yüzde 0.5 yükseldi. 

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi, önceden elde ettiği yüzde 0.8'lik kazancını azaltarak Tokyo'da saat 13:31'de yüzde 0.4 yükseldi. 

*S&P 500 endeks vadelileri, gösterge endeksin Pazartesi gününü yüzde 0.2'lik yükselişle tamamlamasının ardından yüzde 0.1 geriledi. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 tırmandı ve yılın başından bu yana yüzde 3.9 kazanç sağladı. 

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, kazançlarının 11. gününde yüzde 0.4 yükseldi. 

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3, Güney Kore'de Kospi Endeksi ise yüzde 0.1 yükseldi. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.4 yükseldi ve parite, 112.59 seviyesine geldi. 

*Euro, dolar karşısında Pazartesi günü yüzde 0.5 değer kaybetmesinin ardından 1.1969 seviyesine geldi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 sıçrayarak üç haftadan daha fazla bir sürenin en büyük yükselişini yapmasının ardından yüzde 0.1 düştü. 

*Sterlin, 1.3573 dolardan işlem gördü. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, Salı günü işlemlerin erken saatlerinde yüzde 2.48'e tutundu.

*Altın vadelileri, yüzde 0.1'lik bir düşüşle ons başına 1,318.75 dolara indi.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.8'lik bir yükselişle varil başına 62.14 dolara çıktı.