Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dünü 3.81 seviyelerinde sonlandıran Dolar/TL bu haftayı 3.80'in üzerinde tamamlamaya hazırlanıyor. Dolar endeksi ise ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi getireceğini açıklamasının ticaret savaşları endişelerini artırmasıyla geriledi.

Bugüne 3.80 seviyelerinden başlayan ardından kademeli olarak yükselerek dün gördüğü 3.82 seviyesini yeniden test etti ve saat 15:05'de 3.8219'den işlem gördü. Euro ise %6 yükselişle 4.70'e çıktı.

Fed Başkanı Jerome Powell dün ABD Kongresi'nde ikinci sunumunu yaptı. Başkan, ekonominin ısındığına dair işaret olmadığını, para politikasında kademeli sıkılaşmanın devam edeceğini söyledi. Piyasalarda Powell'ın açıklamaları Salı günkü açıklamalarına kıyasla 'daha az şahin' tonda algılandı.

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy yolladığı notta "Dolarda son günlerde görülen toparlanma eğiliminin sona erdiğini söylemek için henüz erken. 21 Şubat’taki Fed toplantısına kadar zaman zaman ara verebilecek olsa da dolardaki küresel toparlanmanın sürdüğünü görebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

Bugün piyasalarda kritik bir veri akışı bulunmuyor. Haftaya enflasyon, TCMB ve AMB faiz kararları gündeme damga vuracak.