Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 6 Mart 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtayın 150. Yılı Sempozyumu'na ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni'ne katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da programlarda yer alacak.

(Ankara/11.30/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi Yavuz Karan'ın, Akçaabat'ta Kavaklırahman Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Trabzon/12.39)

3- HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/12.30/10.30)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gazi Üniversitesinde düzenlenecek Türk Dil Kurumu Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/18.30)

2 - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Grand Ankara Hotel'de düzenlenecek "Mimarlar ve Mühendisler Grubu Ankara Buluşmaları"na iştirak edecek.

(Ankara/18.30)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello'yu makamında kabul edecek.

(Ankara/16.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

- TBMM Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

(TBMM/15.00/14.00/15.30)

EKONOMİ

1- ​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Four Seasons Bosphorus Hotel'de, ABank Gala Yemeği'ne katılacak.

(İstanbul/20.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/19.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Swiss Hotel'de yapılacak Gana Milli Günü resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/19.00)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜİK, "İstatistiklerle Kadın 2017" bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da mevkidaşı Sigmar Gabriel ile bir araya gelecek.

(Berlin) (
2- Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Temmuz 2017 ve Ocak 2018 arasında Suriye'deki insani duruma ilişkin hazırladığı raporunu açıklayacak.

(Cenevre)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- İzmir'de darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 280 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/10.00)

AA