Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk tahvillerinin dünyanın en yüksek nominal faizlerinden birini sunmasına karşın, inatçı bir şekilde çift haneli seyreden enflasyon yatırımcılar arasında endişe yaratmaya başladı.

Türkiye'nin 10 yıl vadeli hazine tahvilleri, Pazartesi günü açıklanan enflasyonun Şubat ayında ekonomist tahminlerinden daha az yavaşlaması sonrasında geriledi.

Enflasyon verisinin ardından tahvillerde görülen fiyat hareketi, yüzde 13 Kasım'da görülen 14 yılın zirvesinden geri çekilmenin ivme kaybettiğini işaret ediyor.

Türk tahvilleri 2017 yılının sonuna doğru, tüketici fiyatlarında geçtiğimiz çeyreğin yükselişinin merkez bankasını borçlanma maliyetlerini artırmaya zorlamayarak enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınmasıyla, yukarı yönlü hareket etmişti.

Son verinin fiyat baskısı anlamında en kötüsünün geride kaldığı yönündeki algıyı olumsuz etkilemesiyle birlikte traderlar, tahvil faizlerinde daha fazla yükseliş olup olmayacağını değerlendiriyor.

Türkiye'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi, Pazartesi günkü işlemlerde 16 baz puan artarak yüzde 12.11 seviyesine tırmandı. Dolar/TL kuru ise gün içi işlemlerde 3.8291'i gördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Çarşamba günü bir araya gelecek. Bloomberg anketine katılan uzmanlara göre faizlerde herhangi bir değişiklik olmayacak.