Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Asya hisseleri, Beyaz Saray yetkilisinin yatırımcıların korumacı ticaret politikalarına dair endişelerini azaltmasıyla yükseldi
 
 
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 yükselerek, Hong Kong saatiyle 10:55'te 175.16'ya yükseldi. Japonya hisseleri, 4. çeyrek büyüme rakamının yıllıklandırılmış rakam ile yüzde 1.6 seviyesinde çıkarak beklenenin üzerinde gerçekleşmesinin ardından yukarı yönde hareket etti. Güney Kore'de Kospi endeksi, yerel bir gazetenin Kuzey Kore'nin kıtalararası balistik füze geliştirme çalışmalarını durduracağına dair söz verdiğini kaydetmesinin ardından yükseldi.
 
Asya hisseleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın alüminyum ve çelikte ek gümrük vergisi tarifesini imzalamaya hazırlanmasıyla, bu hafta dalgalı bi seyir izledi. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett, Çarşamba günü henüz yeni gümrük vergisi tarifesinin son halini almadığını ve Basın Sözcüsü Sarah Sanders, bazı ülkeler için muafiyetler olabileceğini açıkladı. 
 
Trump, bu haftanın başlarında Nafta görüşmelerinde iş birliği yapmak şartıyla Meksiko ve Kanada'yı vergilendirmeden muaf tutmak için istekli olduğunu açıklamasına rağmen, alüminyum ve çelik için ek vergi planına dair çıkmazda görünüyor. Gümrük vergilendirme planı bazı Cumhuriyetçiler tarafından da eleştirildi ve Trump'ın Ekonomi Baş Danışmanı Gary Cohn'un istifa etmesine neden oldu.
 
Piyasalar
 
*Topix yüzde 0.6 ve Nikkei 225 yüzde 0.8 yükseldi.
 
*Japonya hisseleri, ticaret savaşına dair korkuların azalmasıyla istikrarlı konuma geçen yen'den sonra, yukarı yönde hareket etti. 
 
*Hang Seng Endeksi ve Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.2 yükselirken, Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 artış kaydetti.