Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Mart 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin açılışı ile AK Parti MKYK toplantısına katılacak.

(Ankara/14.30/15.30)

2- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin açılışı ile AK Parti MKYK toplantısına katılacak.

(Ankara/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP 19. Olağanüstü Kurultayı, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başlayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Fatih'te Sofular Camisi'nin ibadete açılış törenine katılacak, Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi 2. dönem açılış dersini verecek.

(İstanbul/13.00/Ankara/18.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine iştirak edecek.

(İstanbul/12.00)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Shell-İŞKUR iş birliğiyle Grand Ankara Hotel'de gerçekleştirilecek Türkiye'de kadın istihdamının arttırılmasına yönelik projenin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Karaman 1. Çevre Çalıştayı kapanış programına iştirak edecek.

(Karaman/12.15-16.00)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya'da Yunus Emre Enstitüsü, Mevlana Camisi ve Süryani Kilisesi'ni ziyaret edecek.

(Berlin)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Başkent Öğretmenevi'nde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen "Ulusal Eğitim Araştırmaları Öğretmenler Sempozyumu"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye-Malezya İş Geliştirme Birinci İstişare Toplantısı'nın açılış ve kapanış bölümlerine katılacak.

(İstanbul/10.00/16.00)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi"ne iştirak edecek.

(Antalya/09.30)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara YHT Garı'nda Başkentray'da test sürüşünü gerçekleştirecek, ardından Etimesgut YHT Garı'nda basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.30)

3- TÜİK, finansal yatırım araçlarının şubat ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Yeni Delhi)

2- Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, ilk kez resmi ziyarette bulunacağı Tacikistan'da Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile görüşecek, ziyaret sırasında iki ülke arasında çok sayıda anlaşma imzalanacak.

(Duşanbe)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki faaliyetlere ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski başyaveri albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafiz Alayı Komutanı albay Muhsin Kutsi Barış'ın da aralarında bulunduğu 534 kişinin yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin biri firari, 10'u tutuklu 15 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Sakarya'da darbe girişimine ilişkin davada, 86'sı tutuklu 222 sanığın 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmasına devam edilecek.

(Sakarya/09.00)

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 92 sanıklı dava görülecek.

(İzmir/10.00)

- FETÖ'nün Bursa'daki iş adamları yapılanmasına yönelik davada 81 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

(Bursa/10.00)

AA