Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, para politika toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında mevcut politikanın yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

TÜFE'nin yüzde 2 seviyesine doğru yükseleceğini belirten Kuroda, ivmenin korunması için gerekli ayarlamaların yapılacağını ifade etti.

Japonya ekonomisinin son beş yılda çok gelişme kaydettiğinin altını çizen BOJ Başkanı, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşılıncaya dek mevcut politikanın sürdürüleceğini söyledi.

Kuroda, BOJ'un kararlı bir şekilde parasal genişlemeyi sürdürüceğini vurguladı.

Japon şirketlerinin karlarının güçlü olduğunu belirten Kuroda, iyi düzeydeki temel ekonomik göstergelerde önemli bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Kuroda, “Para politikası varlık alımlarını değil faizi hedefliyor.” dedi ve “Politika hedefi getiri eğrisindeki 2 puan.” şeklinde devam etti.

2019 mali yılında yüzde 2'ye ulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Kuroda, 80 trilyon yenlik varlık alımının sadece bir kılavuz olduğunu ifade etti.

Kuroda, fiyat ivmesinin zayıflaması duruöunda daha fazla genişlemenin düşünülebileceğini belirtirken, şu anda getiri eğrisinde bir ayarlamayı değerlendirmediklerinin altını çizdi.