Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da hisse senetleri, dikkatlerin Fed'in faiz artırımlarının izleyeceği yola dair ip uçları vermesi beklenen ABD enflasyon raporunu çevrildiği bir ortamda, Japonya'daki arazi satışı skandalının derinleşmesi sonucu Japon hisseler düşerken, Güney Kore'den Hong Kong'a hisselerin yükselmesi sebebiyle, karışık seyrediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, Hong Kong saati ile 09:44'te yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Endekste düşen hisse sayısı 438 ile 392 olan yükselen hisse sayısını aştı. Endeks, Pazartesi günü gayrimenkul ve teknoloji şirketlerinin başı çekmesiyle son 16 aydaki en yüksek tek günlük kazancını gerçekleştirmesinin ardından, kazançlarını genişletti.

Japonya'da Topix Endeks, Maliye Bakanlığı'nın Pazartesi günü, Başbakan Shinzo Abe, eşi ve maliye bakanının isimlerini ilgili dökümanlardan sildiğini kabul etmesinin ardından, yüzde 0.6 kadar çıkardığı kayıplarının büyük kısmını sildi ve yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. Japonya'daki bu skandal ülkedeki siyasi istikrarı olumsuz etkileyebilir.

Beklentiler, S&P Endeksi'nin 5 haftalık rallisini takiben dün düşmesiyle tekrar temkinli konuma geldi. Yatırımcılar, Fed'in politika sıkılaşmasına yönelik bir ipucu verebilecek olan Salı günkü enflasyon raporunun öncesinde, beklemedeler. Bu verinin ardından, Çin'de Çarşamba günü sanayi üretimi raporu, perakende satışlar ve sabit varlık yatırımları açıklanacak.

Piyasalar

*Topix Endeksi ve Nikkei 225 yüzde 0.1 geriledi

*Hag SEnd Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.9 yukarı yönde hareket etti ve Şanghay Bileşik  Endeksi çok fazla değişiklik göstermedi.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0.7 gerilerken, Yeni Zellanda S&P/NZX 50 yüzde 0.2 çıktı.