Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türk Eximbank'ın internet sitesinde bulunan açıklamaya göre döviz kuru forward işlemlerinde başlangıç teminatı yüzde 20'den yüzde 12'ye, sürdürme teminatı ise yüzde 15'ten yüzde 6'ya indiridi.

Söz konusu adım ile ihracatçıları kur riskine karşı koruman için sunulan forward ve opsiyon hizmetlerinde teminat maliyetinin azaltılması hedefleniyor.

Açıklamanın metni şu şekilde:

Türk Eximbank Döviz Kuru Forward ve Opsiyon İşlemlerinde Yapılan Değişiklikler Hakkında

13 Mart 2018

İhracatçılarımızı kur riskine karşı korumak için döviz kuru forward ve opsiyon hizmetleri sunan Bankamız, İhracatçılarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu işlemlerde aşağıda belirtilen değişiklikleri yapmıştır.

Döviz kuru forward işlemleri için;

  • Başlangıç teminatı oranı yüzde 20’den yüzde 12’ye, sürdürme teminatı oranı yüzde 15’ten yüzde 6’ya düşürülmüştür. Dolayısıyla İhracatçılarımızın teminat maliyetleri önemli ölçüde azaltılmıştır.

Döviz kuru forward ve opsiyon işlemleri için;

  • Vade sonunda nakdi uzlaşma seçeneğinin yanı sıra kaydi teslimat seçeneği de getirilmiştir. Bu sayede vade sonunda İhracatçılarımız ilgili döviz tutarlarını Bankamızdan alabilecek ya da Bankamıza satabilecektir.
  • Halihazırda USD/TL, Euro/TL , GBP/TL ve JPY/TL kurları üzerinden yapılan işlemlere USD, EUR, GBP ve JPY para birimlerinden oluşan pariteler de eklenmiştir. Böylece İhracatçılarımız EUR/USD, GBP/USD, JPY/USD gibi pariteler üzerinden de işlemler yapabileceklerdir.