Advertisement
HABERLER ABONE OL

Piyasalar Fed'in yarınki toplantısında faiz artışından ziyade faiz artış patikasına dair sinyallere odaklanacak.

Fed'in yılın ilk faiz artışını yapması ve faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor. Bankanın ekonomik projeksiyonlarını da açıklaması beklenirken "Dot Plot" (Noktasal grafik) olarak da bilinen faiz projeksiyonlarında da güncelleme olabileceği belirtiliyor.

Kimi uzmanlar bu yılki faiz artış tahminlerinin 3'ten 4'e yükseleceğine dair sinyal beklerken bazı ekonomistler de bu toplantıda Fed'in bekleyeceğini öngörüyor. 

Bloomberg'ün 41 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre Fed, bu toplantıda dört faiz artırımının sinyalini vermeyecek.



T-Bank Hazine Pazarlama Müdürü Cumhur Örnek Bloomberg HT'ye "Fed Başkanı Jerome Powell'in söyleminde 3 faiz artışı olacağını ama 4 için de açık kapı bırakacağını düşünüyorum. Piyasaların zaten 4 faiz artışını sert bir şekilde fiyatladığını Şubat'ta sert şekilde gördük. Powell'ın biraz daha şahin tondan ziyade 3 faiz üzerinde kalmasını bekliyorum" dedi. 

Bank Of America Merrill Lynch Üst Düzey ABD Ekonomisti Michelle Meyer müşterilerine yolladığı bir notta Fed'in yarınki toplantıda daha şahin bir tonlaması olabileceğini ancak hızlı değil, bebek adımlarıyla hareket edeceğini ifade ediyor. Meyer Fed'in Aralık'taki 3 faiz artış projeksiyonunu değiştirmeyeceğini öngörüyor.

Goldman Sachs ve UBS Securities medyan tahminlerin 3'ten 4'e yükseleceğini öngörüyor. Barclays analisti Michael Gapen ise yolladığı notta bu toplantıda 4 faiz artışı sinyali vermek için çok erken olduğunu, Haziran ayında bu tür bir işaret verilmesinin daha olası olduğunu vurguluyor.

Fed toplantısı bu akşam başlayacak, karar yarın akşam açıklanacak.

Anketimize katılın: