Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Yatırım Kulübü'nde Açıl Sezen'e konuk oldu.

Özavcı Merkez Bankası'nın faiz artışının doğru ama geç bir hamle olduğunu belirterek şunları söyledi; "Kararla birlikte dolar 4.04'lere geriledi ama burada çok kalamadı. Ama Merkez Bankası'nın faiz kararlarının etkisi genelde anında hissedilmiyor, aradan süre geçtikçe asıl etkisini takip ediyoruz. Geç olması da kurdaki etkiyi sınırladı. Ama etkisini takip etmek lazım. Doğru bir adımdı, ama geç oldu"



Dolar/TL 'DE YÖN NERESİ?

Kurun kısa vadede 4.11'i aşacağını düşünmediğini belirten Özavcı "Normal şartlarda dün 4'lere gerilemesi gerekirdi ama hala 4.07'deyiz. Seçime gidiyoruz ama Merkez Bankası 'TL'yi savunacağım' dedi. Bu bir takım fonların ilgisini çekecektir. Ama kurun 4'ü aşağı kırması için de elimizde bir neden yok" dedi.

"ERKEN SEÇİME DAİR BİRÇOK BELİRSİZLİK VAR"

Özavcı "erken seçimin Haziran'da olması ilk etapta bütçede daha sınırlı harcama olacağı için pozitif algılandı. Erken seçim birçok belirsizliği barındırıyor. Anketler çok belirleyici olmayabilir, sistemin nasıl çalışacağına dair soru işaretleri var.

Bu seçimde ekonomi seçilme sebebi olacak, ekonomide ne yapılacağı kararsız seçmen açısından da önemli bir kriter olacak." ifadesini kullandı.

Euro/Dolar

Özavcı bugün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'den euro'da yükseliş veya düşüşe neden olacak açıklama beklemediğini söyledi.

Draghi'den şahin bir açıklama gelmezse euro/dolar'ın buralarda dengeleneceğini belirten Özavcı "Bu durumda gelişen ülke kur sepetindeki euro/dolar baskısından da kurtulacağız. Euro/dolar, gelişen ülke kur sepetini inanılmaz baskıladı ve sert hareketlere yol açtı" diye konuştu.