Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 27 Nisan 2018

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda yer alacak.

(Ankara/11.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Gaziemir'de Allianz İzmir Kampüsü açılış törenine katılacak.

(İzmir/17.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Merinos AKKM'de Balkan Ekonomi Zirvesi'ne iştirak edecek.

(Bursa/16.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat iş birliğiyle düzenlenen "Yarını Kodlayanlar" projesinin tanıtım toplantısında konuşacak.

(İstanbul/16.00)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Turizm İstişare Kurulu protokol imza töreni ve basın toplantısı ile "2019 Türkiye - Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı Ortak Çalışma Grubu toplantısına katılacak, Rusya Federasyonu Kültür Bakanı Vladimir Medinsky ile basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/11.00-17.30)

EKONOMİ

1- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TAI'de ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A ile ilgili incelemelerde bulunacak.

(Ankara/09.30)

2- TÜİK, nisan ayı ekonomik güven endeksi, şubat ayı inşaat maliyet endeksi ve katı yakıtlar istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayına ilişkin uluslararası rezervler ve Döviz likiditesini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.

(Brüksel)

2- ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Beyaz Saray'da görüşecek.

(Washington)

3- Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki görüşmelere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Pekin/Ankara)

4- Filistinliler, Gazze sınırında İsrail işgaline karşı haftalık "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gerçekleştirecek.

(Gazze)

5- Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal edilmeye çalışılması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 159 sanığın yargılanmasına İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Alibey Spor Salonu'nda başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgal edilmesi ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanması, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

(İstanbul/10.00)

- Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin EDOK Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı korgeneral Metin İyidil'in de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı dava, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

- "Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin TSK içindeki mensuplarının yargılandığı 102 sanıklı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir / 09.30)

AA