Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore ve Kuzey Kore liderleri arasındaki tarihi görüşme ve Cuma günü ABD tahvil faizlerindeki düşüş sonrasında Güney Kore Wonu ve Kospi Endeksi, Asya para birimleri ve hisselerinin yükselişine öncülük etti. Endonezya hisselerindeki yükseliş üçüncü gününe girdi ve bölgesel tahvillerin yükselişine öncülük yaptı.

Çin, Japonya ve Hindistan piyasaları resmi tatil nedeniyle bugün kapalı.

Singapur, Oanda'da Asya Pasifik işlem birimi yöneticisi Stephen Innes, "Kuzey ve Güney Kore arasındaki yeni dönem bölgselel risk algısına yardım ediyor. Ancak ABD tahvillerindeki faiz artışının sürebilecek olması nedeniyle, temkinli duruş sürüyor" dedi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, iki hafta boyunca yüzde 2 'nin üzerinde yükselmesinin ardından yükselişini sürdürdü. Nisan, doların Ekim'den bu yana en güçlü olduğu ay olmaya hazırlanıyor.

Avustralya Doları, Cuma günü iki haftanın en yükseğine çıkmasının ardından değer kaybetti.MSCI EM Asia Endeksi üçüncü günde de yükselmesine rağmen üçüncü aylık düşüşüne yöneldi.

Çin'de imalat ve imalat dışı PMI verileri Nisan'da tahminleri aştı. Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, Cumartesi günü yabancı firmaların menkul kıymet girişimleri ile ilgili kuralları yayımladı.

Güney Kore'de sanayi üretimi Mart'ta yüzde 4.3 azaldı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesi üçüncü günde de düştü.
Endonezya'da 10 yıllık tahvil faizi, 2017'nin ilk yarısından bu yana ulaştığı en yüksek seviye olan Çarşamba günkü yüzde 7.21 seviyesinden yaklaşık 30 baz puan düştü.

MIDF Amanah Investment Bank'ın notuna göre yabancı yatırımcılar, 27 Nisan'da biten haftada net 6.3 milyon dolar değerinde 24.6 milyon ringgitlik Malezya hissesi aldı, bu satış bu yılki ikinci en düşük haftalık çıkış oldu.