Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş ve Noor CM Pazarlama Müdürü Ahmet Uluhan Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü'nde piyasaların gündemini değerlendirdi.

Erbaş piyasalarda yaşanan son çalkantı ve dolardaki yükseliş sonrası Merkez Bankası'nın Haziran toplantısı öncesinde faiz artışı yapabileceğini, piyasada bunun fiyatlandığını belirtti.

Erbaş "Kurda 4.37'den 4.22'ye gelişimizde piyasanın Merkez Bankası'nın faiz artışı konusunda elinin rahatladığını düşünmesi etkili oldu. Piyasanın beklentisi şu an 200 baz puan gibi artış olması yönünde." diye konuştu.

"4.50 GÖRÜLEBİLİR"

Ahmet Uluhan ise volatilitenin yüksek olmasının piyasada tedirginliği artırdığını ifade etti. Uluhan "Ekonomi yönetiminin bir araya gelmesi önemliydi, kurun gidişatına göre MB müdahalede bulunabilir denerek piyasaya mesaj verildi. Bu ne kadar yeterli zaman gösterecek." dedi.

Uluhan dış piyasalarda doların hız kesip dolar endeksinin 93'ün altına çekilmesi, ABD 10 yıllıklarının bir miktar çekilmesinin şu an için gelişen piyasalardaki türbülansı da yavaşlattığını belirtti. Ancak önümüzdeki süreçte kurda yüksek seyrin devamını beklediğini kaydeden Uluhan "Geri çekilme olsa dahi dış şoklara da katarsak yukarı sıçramaların devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

ABD'de 10 yıllıkların %3'ün üzerine yükselmesi, dolar endeksinin 93'ü aşması durumunda TL'de hızlı değer kaybı olabileceğini kaydeden Uluhan "Bu süreçte Merkez Bankası'nın aktif müdahil olmaması durumunda 4.50 ve üzerini görebiliriz" dedi.