Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği'nden ayrılmaya hazırlanan İngiltere, Çarşamba günü tarihi günlerinden birini yaşayacak.

Başbakan Theresa May'in ofisinden yapılan açıklamada Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği arasında yürütülen görüşmelerin tamamlandığı ve May'in yapacağı kabine toplantısında görüşüleceği belirtildi. Kabine toplantısı Çarşamba TSİ 17.00'da yapılacak. Bakanlar aylardır sürdürülen müzakereler sonrasında ulaşılan taslak metni değerlendirecek ve atılacak yeni adımları değerlendirecek.

BBC'nin haberine göre, Brexit anlaşması teknik seviyede kabul edildi. İrlanda televizyonu RTE, İngiliz ve Avrupalı müzakerecilerin İrlanda sınırı konusunda anlaşmaya vardıklarını ve anlaşma metninin Londra'ya gönderildiğini duyurdu.

Telegraph ve The Sun, yarın Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasını bakanlara sunacağını bildirdi. Downing Sokağı Numara 10'da yapılacak görüşmede bakanlar Brexit anlaşmasını imzalayacak. The Sun, tüm bakanların başbakanlık konutuna gideceğini ve Theresa May'le baş başa görüşeceğini öne sürdü. May'in, anlaşmaya varılan metin için kabineden ne kadar destek göreceği henüz bilinmiyor.

İş gruplarının taslak Brexit anlaşması hakkında bilgilendirileceği ve AB ülkelerinin büyükelçilerinin de Brexit toplantısına çağrıldığı ifade edildi.