Advertisement
HABERLER ABONE OL

(Güncellendi 21:32)

Fed Başkanı Jerome Powell, Washington DC Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, "Fed faiz oranları konusunda sabırlı olma olanağına sahip" dedi.

Fed, sabırla ve dikkatlice izleyebilir şeklinde konuşan Powell, "Fed'in genişlemeyi sürdürmek için daima kendisine ait araçları kullandığını, farklı görüşlerin Fed'in daha iyi kararlar almasına öncülük yaptığını ve Fed'in bilançosunu küçültmesi gerektiğini söylerek,  "İşgücü piyasası bir çok yönden oldukça güçlü. Fianasal piyasalar aşağı yönlü riskler konusunda endişelerini dile getiriyorlar" yorumunu yaptı.

Jerome Powell, "2018 yılı ABD ekonomisi için çok iyiyidi. Yüksek resesyon riskine dair hiçbir şey görmüyorum" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Trump'tan şu ana kadar bir görüşme daveti almadığını, böyle bir davet gelirse bunu geri çevirmenin uygun olmadığını, geçmişte Fed başkanlarının ABD  başkanları ile görüştüğünü belirtti.

Tarifelerin ABD ekonomisinde gözle görülür bir iz bırakmadfığını belirten Powell, "Eğer ticari anlaşmazlıklar daha düşük tarifelere yol açacaksa bu iyi bir durum. En büyük endişem küresel büyüme konusunda. Çin'in yavaşlayan ekonomisini izliyorum ve bu durum kaygı verici. Brexit'ten kaynaklanacak bir finansal bozulma beklemiyorum" şeklinde konuştu.

Powel, "Enflasyonun yüzde 2 civarında olmasını bekliyorum. Bilançoyu daha normal bir seviyeye döndürmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

Federal hükümetin bir süre kapalı kalmasının ABD ekonomisini çok fazla etkilemediğini belirten Powell, "Bununla ilgili sonuçlar verilerde görünecek. Bu nedenle benim için kanun yapıcılarla görüşmek çok önemli ve Fed, kanun yapıcılarla daha fazla görüşmek için çaba gösteriyor" dedi.

Powell, oturumun soru-yanıt bölümünde, Fed'in bilançoyu daha normal seviyelere daraltma sürecine bağlı kalacacağını söyledi. Powell, bilançonun şimdikinin oldukça altında olacağını, ancak kriz öncesinin üzerinde kalacağını sözlerine ekledi, ancak tam bir seviye vermedi.