Advertisement
HABERLER ABONE OL

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal Bloomberg HT'deki Akıllı Para programında Açıl Sezen’e yaptığı değerlendirmede Dolar/TL   kurunun ilk çeyreğin sonuna ve ikinci çeyreğin başına doğru 5.20 ya da 5.25 seviyelerinde olabileceğini söyledi.

Türk varlıklarındaki toparlanma hakkında değerlendirme yapan Segal, “Son birkaç gündür gördüğümüz şey aslında teknik bir şeydi, oynaklığın devamıydı. Bunun çoğunun kaynağı jeopolitik endişelerdi. Ancak bunlar ortadan kalktıkça ve özellikle de ABD ve Türk hükümeti arasındaki ilişkiler geliştikçe yardımcı bir etken oldu ve toparlanmayı tetikledi. Merkez Bankası’nın faizleri sabit bırakma kararı zaten beklenen bir şeydi” dedi.

Hanehalkının ABD doları almasının oynaklık yaşanan zamanlarda normal bir şey olduğunu söyleyen Segal, “Hanehalkı için tipik bir şey olduğunu söyleyebilirim. Çünkü özellikle ekonomik oynaklık yaşanan dönemlerde dolara yatırım yapmak hanehalkı için tipik bir şey.  Türk lirasını diğerleri ile kıyasladığımız zaman iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yılın başlarında çok fazla satış yaşamıştı. Brezilyada ralli yaşadı özellikle” dedi.

Açıl Sezen’in “Dolar/TL’de görülecek en dip seviye nedir sorusuna?” Segal, “ Eğer dolar/TL 5.10 seviyelerine inerse bu durum geçici bir durum olacaktır. Şu an için Döviz oranını daha geniş bir oranda görebiliriz. 5.60 olabilir. Ancak özellikle ilk çeyreğin sonuna ve ikinci çeyreğin başına doğru 5.20 ya da 5.25 diyebiliriz” dedi.