Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose piyasalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ghose, Fed'in son güvercin açıklamalarının tüm piyasalardaki hareketi tersine çevirdiğini, doların düşmeye başladığını belirtti. Ghose küresel Merkez Bankaları'nın güvercinleştiğini, gelişen piyasaların daha pozitif olabileceğini söyledi.

Türk Lirası için olumlu olduklarını belirten Ghose, Dolar/TL 'de daha önce yıl sonu için 5.75 seviyelerini öngördüklerini belirterek "şimdi ise daha düşük seviyeler görülebileceğini düşünüyoruz, 5.50'ler olabilir" diye konuştu.

Ghose enflasyonun şu an için %20'nin altına inemeyeceğini ve bir sonraki toplantıda Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklemediğini ifade etti.

ABD ile ikili ilişkilerin düzelmeye başladığını, jeopolitik risklerin azaldığını söyleyen Ghose, "Merkez Bankası işini yapıyor, Bakan Albayrak birkaç politikayı başarılı biçimde gerçekleştiriyor. Gıda enflasyonu konusunda da bazı planlar var. Bunlar AKP'nin lehine işliyor. Yani seçimlerde de bir sorun olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Ghose Rus rublesini de beğendiklerini sözlerine ekledi.