Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği, Bakan Albayrak'ın açıkladığı Değer Kredisi -2 paketinin önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılacağını, paketten, sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİ niteliğine sahip işletmelerin faydalanabileceğini bildirdi. Kredilerde vadenin 6 ayı anapara ödemesiz olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlendiği, aylık yüzde 1,54, yıllık yüzde 18,48 faiz oranı uygulanacağı ifade edildi.

TBB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Ülkemizdeki  üretim  ve  ticaret  başta  olmak  üzere,  tüm  sektörlerde  faaliyet gösteren   ekonominin   can   damarı   olan KOBİ’lereyönelik   uygun koşullardafinansman imkanı sunan KOBİ  Değer  Kredisi,2019  yılı  başında14 bankamızın (TC  Ziraat  Bankası,  T.  Garanti  Bankası,  Akbank,  Yapı  ve  Kredi Bankası, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Türk Ekonomi Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Alternatif Bank, Ziraat    Katılım    Bankası,  Vakıf    Katılım    Bankası) katılımıyla uygulamaya alınmıştı.

Bu paket  ile kısa  sürede yaklaşık  80.269 KOBİ’miz toplam 25 milyar TL tutarında likidite imkânına sahip olmuştur. KOBİ’lerimizin bu  pakete  olan  yoğun  ilgisinin devam  etmesi  ve sektör ihtiyaçları çerçevesinde paketin kapsamı genişletilerek KOBİ Değer Kredisi-2 yeni kredi paketi  hazırlanmıştır.

Hazine ve  Maliye  Bakanlığı’mızın 20 milyar TL’lik  kefalet desteği ile toplam 25 milyar TL kredi hacmi oluşturulması amaçlanmıştır.

Önümüzdeki  haftadan  itibaren  kullanıma  açılacak  olan  pakete  17  bankamız iştirak etmiştir. KOBİ Değer Kredisi -2paketinden,sektör kısıtı olmaksızın 125 milyon TL’ye kadar cirosu olan KOBİniteliğine sahip işletmeler faydalanabilecektir.

KOBİ Değer Kredisi -2paketi temel özellikleri:Krediler;  ciro  ve faaliyet  alanınagöre  değişmek  üzere  azami  1,5  milyon TL’ye kadar kullandırılabilecektir.

Kredilere Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF)kefaleti sağlanacaktır.

Kredilerde vade, 6  ayı  ana para ödemesiz olmak üzere, toplam 36  ay  olarak belirlenmiştir.

Kredilerde aylık  yüzde 1,54, yıllık yüzde 18,48 faiz oranı uygulanacaktır.