Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yunanistan'da kamyoncuların sert bir şekilde tepkisini çeken protestolara neden olan ve nakliyat sektörünü liberalleştiren yasa tasarısı parlamentoda onaylandı. Yasa, Yunan hükümetinin, AB ve IMF'den aldığı krediler karşılığında rekabetçiliği arttırmak istmesi adına hazırlanmıştı

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Dimitris Reppas, hükümet ile muhalefet partileri arasında sert tartışmaların yaşandığı oylamada, yasanın "hükümetin, kamu çıkarını güvence altına alarak, ekonominin iyileştirilmesine yönelik yapmayı planladığı kurumsal değişikliklerin bir ayağını oluşturduğunu" belirtti.

Yasa tasarısında değişiklikler yapılmasını talep eden parlamento önünde eylem yapan kamyon ve tanker şoförleri ile sahipleri, yasanın onaylanmasının ardından yol kapatma eylemi başlattı.

Yunanistan Kamyoncular Federasyonu Başkanı Yorgos Corcatos "yasanın onaylanmasıyla kamyoncuların her şeylerini kaybettiklerini" savunarak, "bu konudaki mücadelenin süreceğini ve kesin mücadele şeklinin cuma günü yapılacak genel kurul toplantısında kararlaştırılacağını" söyledi.

Yunanistan'da tanker ve kamyon şoförleri, geçen temmuz ayı sonunda da greve gitmişti.

Grev nedeniyle ülke genelinde baş gösteren yakıt sıkıntısının yol açtığı sorunları azaltmak için ordu devreye girmişti.